2016 AKDENİZ MİMAR SİNAN ÖDÜLÜ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, MED 21 programı kapsamında, Yunanistan- Aristotle University-Selanik, İtalya Politechnico di Milano, Tunus-Superior Scholl of Architecture of Tunis ve Karadağ Petrovitch Njegosh of Montenegro Vakfı’nın katılımlarıyla Akdeniz coğrafyasının kentsel ve mimari değerlerini öne çıkaran eserleri teşvik etmek amacıyla 2013 den buyana“Akdeniz Mimar Sinan Ödülü” Ödül Programını yürütmektedir.

Bu yıl ikincisi verilecek olan “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü”, Akdeniz coğrafyasının ülkeleri arasında ortak kültürel zenginlik konusunda farkındalık yaratmak, Akdeniz’in özgün kültürel değerlerini korumak ve yaşatmak amacıyla mimarlık alanında önemli eserler veren Akdenizli mimarları ve başarılı öğrencileri kapsayacak şekilde iki kategoride yürütülen bir ödül programıdır.

2016 yılında Akdeniz’in Kuzey ve Güney ülkelerini kapsayan iki kategoride yapılan değerlendirme sonrasında Seçici Kurul, Kuzey Akdeniz bölgesinden Fransız mimar Christian de Portzamparc’ı, Güney Akdeniz bölgesinden ise Fas’lı mimarlar, Saad el Kabbaj-Driss Kettani-Mohamed Amine Siana Architects’i ödüle layık bulmuştur.

Öğrenci kategorisinde ise Güney Akdeniz bölgesinden birincik ödülüne Mohammed Mashhour Batman mansiyon ödüllerine ise Hassane Jeljeli, Ali Abidi değer bulunmuştur. Kuzey Akdeniz  bölgesinden birincilik ödülüne Despoina Valiadi, Efthymia Stamatopoulou, Thaleia-Dimitra Stenefanaki, Mansiyon ödüllerine de Onur Değirmenci, Aliki Vaina ve Iriana Vaina, Anna Vasileou, Eleni Boufeti layık bulunmuştur.

afis