UNESCO-UIA Validasyon/ Onaylama

Ülkemizin Çağdaş Yüksek Eğitim Veren İlk Mimarlık Kurumunun Değerli Öğrencileri, Mezunları, Öğretim Üye ve Elemanları,

Mimarlık Bölümü eğitimimizin uluslararası alanda eşdeğerliliği ve tanınırlığı kapsamında UNESCO-UIA Validasyon/ Onaylama Sistemine Ekim 2016 tarihinde başvuru yapılmıştır. Söz konusu Validasyon/Onaylama, UNESCO-UIA tarafından tanınan akreditasyon sistemleri için de geçerli olabilecektir. 23-24 Mart 2017 tarihinde RIBA yönetiminde gerçekleştirilen UNESCO-UIA Validasyon/ Onaylama “Ön Değerlendirme”  süreci bölümümüz adına başarıyla sonuçlanmıştır.

Süreci tamamlayacak olan “Kesin Değerlendirme” öncesinde “Ön Değerlendirme” raporundaki öneriler doğrultusunda gerekli çalışmalar tamamlanacaktır. “Ön Değerlendirme” hazırlık çalışmaları ve programı doğrultusunda sürece destek veren tüm öğretim üye ve elemanlarını, öğrencilerimizi, mezunlarımızı varlıkları ve üst düzey nitelikleri için kutlar, içtenlikle teşekkür ederiz.  Kurumumuzun  uluslararası alanda eşdeğerlilik ve tanınırlığı yolunda “Kesin Değerlendirme” aşamasında da aynı destek ve katkıları beklediğimizi bildirir, hepinizi sevgiyle kucaklarız.

Mimarlık Bölüm Başkanlığı